Barnvänliga restauranger i södra Stockholm

Att ha med barn på restauranger innebär ofta ett visst risktagande, särskilt med mindre barn. Det gäller både att hitta mat som faller barnen i smaken och en miljö där barn tillåts vara barn och leka lite med spring i benen. Med rätt restaurangval kan det gå utmärkt att ta med barnen på restaurang och få hela familjen att trivas.

För den som bor eller tar sig till söder om söder kommer här två tips på mysiga och barnvänliga restauranger: Pinchos i Botkyrka och Långbro Värdshus i Älvsjö.

Pinchos

Restaurangkedjan Pinchos har flera restauranger i Stockholm med samma koncept. De kallar sig Sveriges första apprestaurang och all mat och dryck beställs faktiskt genom en app. På menyn finns smårätter, alltifrån hamburgare och pannkakor till quesadillas och plankstek, samt efterrätter. Du beställer själv dina rätter direkt i appen genom att ange det tilldelade bordsnumret och sedan klicka plus på bilden av den rätt du vill beställa. Allting är smått, till och med besticken, vilket är roligt för både barn och vuxna. Pinchos inredning är på cirkustema med färgglada möbler och tyger i taket. Söder om Stockholm finns Pinchos i nöjescentret Exploria. Här finns bl.a.

  • Lekland
  • Go-kart
  • Laserdome
  • Dinosaurieland

Det går därmed att kombinera restaurangbesöket med en rolig dag för stora och små.

Långbro värdshus

I Långbro park i Älvsjö, nära Fruängen, har kocken Fredrik Eriksson restaurangen Långbro värdshus i den gamla läkarvillan i Långbro park. Maten är baserad på svensk husmanskost med fräscha grönsaksinslag i en ljus, hemtrevlig miljö. Barn är alltid välkomna och för att inte få långtråkigt får de mindre gästerna papper och kritor före maten så att de kan rita egna teckningar eller färglägga utskrivna målarboksbilder. På sommaren är restaurangen extra barnvänlig då det finns en utomhusservering med utsikt över parken. Barnen kan springa på det lilla berget i närheten medan de vuxna njuter av en extra kopp kaffe. Särskild barnmeny finns med bl.a. hamburgare och pannkakor och dessutom kan de ordinarie rätterna på menyn fås i barnstorlek till ett lägre pris.

Långbro värdshus har också ett mycket populärt julbord och under större delen av året serveras en fantastisk brunch som är känd över hela Stockholm.