Semper tar bort tillsatt socker

Alla Sempers produkter är nu fria från tillsatt socker. Detta är en otrolig satsning och man vill av detta visa upp att man erbjuder så bra och naturlig mat som möjligt.

2129899-mother-feeding-young-boy-baby-foodDet är otroligt viktigt att man både som företag och som förälder tar ansvar för att barn inte får i sig allt för höga halter av socker. Detta för att man med det vänjer barnet till en hög sockernivå vilket kan få otroligt många jobbiga konsekvenser. Nu kan man läsa att det stora företaget Semper valt att fasa upp allt tillsatt socker i alla sina barnmatprodukter och de gör det för att ge barnet de bästa förutsättningarna och för att kunna erbjuda så bra mat som möjligt för små människor.

Naturliga råvaror

Vad Semper gör är att aktivt jobba för att deras mat ska bli bättre – både för människor och för naturen. Innan fokus låg på det tillsatta sockret jobbade de för att få bort palmolja ur sina produkter, vilket de lyckats med. Nu har det även kommit en stor uppstickare som profilerat sig på att sälja ekologisk barnmat skriver svd.se. Företaget startades efter att tvåbarnspappan ställde sig frågan om barnmaten är äldre än barnet och då såg ett stort glapp i mathyllan efter ekologiska och bra alternativ.

Barnprogram och roliga gubbar

För barn som redan har ett högt sockerintag kan det vara bra att satsa på att det ska vara kul med maten – eller ta bort fokus från maten. Genom att sätta på bra barnfilmer kan man distrahera och få barnet lugn, men man kan även jobba med att göra maten rolig genom att leka med maten och göra gubbar – något man lär sig att man inte får göra när man blir äldre. Men för barn finns det inga regler utan där får bara fantasin sätta gränserna.