Så fixar du det bästa barnkalaset

Barn älskar att gå på kalas och att ha ett eget kalas. För att barnkalaset ska bli lyckat är tårtan ett viktigt inslag. En fin och dekorativ tårta är perfekt att satsa på och är något som uppskattas av barn.

Barnkalas kan vara väldigt enkla men också komplicerade. Båda kan dock vara lika lyckade. Mycket beror på barnets ålder hur avancerat det behöver vara. Ett yngre barn blir ofta lika glad för ett enkelt kalas. Men oavsett hur mycket energi och planering du lägger ner på födelsedagskalaset är tårtan ett viktigt inslag. För att få till den perfekta tårtan ska du satsa på dekorationer. Med rätt tårtdekorationer kan du skapa magiska tårtor. Det finns allt från chokladfärg till dekorationspinnar med diverse motiv och tårtljus. Kolla vad som finns och beställ i god tid innan det är dags för barnkalaset. Det är en fantastisk känsla att kunna bjuda på en tårta som du själv omsorgsfullt har dekorerat. Förutom att bjuda på tårta är olika kakor, bullar och andra bakelser ofta sådant som brukar gå hem. Det är dock viktigt att på inbjudan be föräldrarna meddela eventuella allergier för att undvika en olyckshändelse.

Planera bra lekar

För att kalaset ska bli lyckat och bra är planering det viktigaste. Ett barnkalas behöver absolut inte vara stort med många gäster utan det kan vara lika lyckat med få inbjudna. Att förbereda några lekar är en bra idé. Förutom fiskedamm eller skattjakt kan dansstopp, sätta svansen på åsnan, stafett, ballong-stafett och charader vara uppskattade lekar. Anpassa lekarna efter barnets ålder för att alla ska ha roligt. När du ska bjuda in barn till kalas är det viktigt att inte lämna ut några inbjudningar på skolan eller förskolan om inte alla är bjudna. Om du vill göra kalaset lite extra trevligt kan ett tema vara en bra idé. Det är perfekt om ditt barn gillar något speciellt som exempelvis pirater.