Kaffe i godan ro

I dag skriver vi om barn och kaffe, om sambanden däremellan enligt forskning samt om koffein och hur detta påverkar graviditet samt eventuellt också barnets tillväxt. Men finns det något bättre än att njuya av en kopp kaffe och se på när barnen leker? 

kaffe-och-kaffebrodI SvD kan vi läsa att kaffe faktiskt påverkar barnets tillväxt enligt en studie gjord i Göteborg på Sahlgrenska akademin, där 59 000 gravida kvinnor deltagit. Även vid två koppar per dag blir det en synbar problematik ibland, i alla fall i högre grad än när man inte dricker kaffe. Det som kan hända är att barnet föds för tidigt och att barnet har låg födelsevikt. Rekommendationen är alltså att dra ner så mycket som möjligt på koffeinet om man är gravid

Livsmedelsverket kan vi vidare läsa att koffein, som ju finns i just kaffe, är en av världens mest konsumerade stimulantia av det centrala nervsystemet. Det kan därmed ge en känsla av större fokus på uppgifter man har framför sig men även motverka trötthet. Samtidigt som överkonsumtion kan ge överstimulering, darrningar samt sömnproblem som ett resultat av detta. Det gäller alltså att konsumera med måtta, även om det är så gott att man skulle kunna dricka tio koppar om dagen.

Ta en kopp lyxigt kaffe när barnen leker

Men kaffe är som sagt gott, och varför inte slappna av med en god kopp kaffe när barnen leker? Med en kopp lyxigt kaffe från Caffesso blir njutande påtagligt, för kaffe ska inte bara handla om att prestera bättre eller kunna fokusera, det ska handla om att njuta och få lite tid för sig själv, fastän man kanske har barn som springer runt i huset. Dessutom finns det inget bättre än att bjuda på kaffe när en annan förälder med barn kommer på besök, då kan barnen roa sig samtidigt som de vuxna kan mysa med sitt kaffe i godan ro, så som det varit i många, många år.